Torrevieja: Storebror ser deg

Publisert

Over 2oo overvåkningskamera og trafikkamera vil være på plass i Torrevieja etter nyttår.

Over 2oo overvåkningskamera og trafikkamera vil være på plass i Torrevieja etter nyttår.

Rådhuset forteller at det nye massive overvåkningssytemet blant annet automatisk vil registere skiltnummere på alle biler som kjører inn og ut av byen. Eventuelle stjålne biler eller biler registert på etterlyste personer vil kunne utløse alarm. Kameraene er også mente å overvåke aktivitet i byens parker samt eventuell brann i grøntområder.

Rådhuset hevder kostnaden med systemet er relativt rimelig. Man benytter kameraer til en pris av rundt 3.000 euro stykket og ikke de dyrere kamera man bruker godkjent for trafikkovervåkning langs veiene som koster 50-70.000 Euro stykket. Opptak gjort med de rimeligere kameraene er av en kvalitet som gjør at de ikke er godkjente som underlag for å skrive ut bøter for eksempel.

Opptakene fra kameraene vil kunne informere politiet om biler som kjører for fort, i hvilken retning de kjører etc. Opptakene skal også kunne brukes som ledd i etterforskning i etterkant av forbrytelser utført i byen. Hærverk er også blant de handlinger man ønsker å benytte systemet for å bekjempe.

Prosjektet har ett budsjett på 1.7 millioner Euro.

For at publikum ikke skal føle overvåkningen som truende forteller rådhuset at man vi vise med skilt når man går inn i en del av byen som er overvåket av kamera. Opptakene er regulert av det spanske datatilsynet (Agencia Española de Protección de Datos).

 

Mer om Torrevieja

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter