Torrevieja setter ned fartsgrensene

Publisert

Ordfører Eduardo Dolon (PP) kunngjorde torsdag 2. oktober at kommuneledelsen i Torrevieja planlegger å redusere fartsgrensen i sentrum av byen til 30 kilometer i timen.

Ordfører Eduardo Dolon (PP) kunngjorde torsdag 2. oktober at kommuneledelsen i Torrevieja planlegger å redusere fartsgrensen i sentrum av byen til 30 kilometer i timen.

Kommunen vil innføre den nye fartsgrensen i løpet av første kvartal 2015 og vil skje samtidig som det settes opp nye trafikkskilt over hele byen.

Gatene som får nye fartsgrense dekker totalt et areal på 50 hektar i sentrum av saltbyen. Blant de områdene som berøres er for eksempel gatene Calle Orihuela, Avenida Diego Ramirez Pastor, Calle Apolo, Calle Ramon Gallud, Calle Fuensanta og Calle Ramon y Cajal.

Dette er områder er høy konsentrasjon av privatboliger, kommersielle og administrative virksomheter samt utelivssteder, noe som medfører en stor tilstrømningen av fotgjengere.

Prosjektet tar sikte på å bedre trafikksikkerheten, redusere ulykker og promotere begrepet om bærekraftig urban mobilitet, sier ordfører Dolon til lokalavisen Informacion.

– Vi ønsker fotgjengere skal ha en mer fremtredende rolle i bybildet, og reduksjonen i fartsgrensen vil ha en umiddelbar virkning på reaksjonstiden til bilførerne ved passering av fotgjengerfelt, forteller ordføreren.

Tilsvarende prosjekter er allerede gjennomført i byer som Pontevedra, og tiltakene har forbedret trafikksikkerhet og dempet støy- og CO2-forurensning i byen. Spesielt positivt har tiltaket vært i forhold til å redusere antall trafikkulykker.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter