Byggeprosjekt stoppes kommunen saksøkes for millioner

Publisert

Torrevieja kommune blir trolig saksøkt for millioner av euro etter å ha sagt nei til utbygging av 2.300 boliger i et naturområde syd i byen. Området som ligger mellom lagunen og havet ved Ferrís-bukta er kjent som «Sector-29» og ble nylig fredet etter den nye verneplanen for Valencia-regionens kystområder. Utbyggeren skal ha varslet søksmål mot både kommunen og regionsadministrasjonen i Valencia.

Det omstridte området som nå er fredet i Torrevieja har aldri vært regulert for utbygging. I følge selskapet som eier stedet var det imidlertid gjort en avtale med kommunen om å endre reguleringsplanen, slik at det kunne bygges ut. Dette løftet er nå brutt, hevder eieren.

Avtalen som eieren av Sector-29 påberoper seg går i følge avisen Información tilbake til 2003, da Partido Popular satt med styringen i Torrevieja. Kommunen skal i det aktuelle området ha fått tildelt et areal på ti hektar av eieren, slik at dagens universitetssykehus kunne bygges (Hospital Universitario de Torrevieja). I bytte mot dette skulle resten av området omreguleres til utbygging.

Omreguleringen ble imidlertid aldri gjort. Etter valget i 2015 forsvant Partido Popular ut av kommuneledelsen. Lite tyder nå på at dagens ledelse vil gjøre endringer.

I følge en uttalelse fra den nye kommuneledelsen er arealet «ikke regulert for utbygging, har aldri vært det og kommer aldri til å bli det». Kommunen mener hensynet til 80.000 innbyggere må gå foran de økonomiske interessene til en enkeltstående utbygger.

Kommunen får støtte av regionsadministrasjonen i Valencia. Det vises til at Torrevieja allerede er tungt utbygget langs kysten og trenger å bevare gjenstående grøntområder.

Det aktuelle arealet strekker seg fra naturreservatet ved lagunen i Torrevieja, til palmeskogen og Cala Ferrís syd for Torrevieja sentrum. Området har minst to potensielle utbyggere. Den ene er eieren av Sector-29, som allerede har varslet søksmål mot kommunen, samt eieren av områdene ved Ferrís-bukta. Sistnevnte eier skal foreløpig ikke ha kommet med konkrete krav.

Etter den nye verneplanen for kystområdene i Valencia (Pativel) fra begynnelsen av mai i år, er området vedtatt fredet en gang for alle. Eieren av Sektor-29 varslet allerede da planen ble lagt frem for et år siden at selskapet kom til å saksøke kommunen for flere millioner euro.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter