Torrevieja-politiet innblandet i narkohandel

Publisert

Ni betjenter fra det nasjonale politiet Guardia Civil er mistenkt for narkotikahandel på Costa Blanca. Betjentene som har vært utstasjonert i Torrevieja og Pilar de la Horadada er under etterforskning for omfattende organisert kriminalitet, der narkohandel, korrupsjon, lekking av informasjon, pengeutpressing og voldsutøvelse er blant tiltalepunktene. Til sammen 26 personer er tiltalt i saken.

Det er Guardia Civils eget narkotikapoliti som har avslørt de ni mistenkte betjentene. Etterforskningen i saken går tilbake til begynnelsen av 2016 og inngår i en større operasjon mot organisert kriminalitet og handel med narkotika på Costa Blanca (Operación Sakura).

I tillegg til den pågående saken er flere andre tvilsomme saker hos politiet blitt avslørt. Etter de første avsløringen i Sakura-saken fikk etterforskerne rettslig godkjennelse til å telefonavlytte politiet i Torrevieja og andre kommuner i distriktet Vega Baja. Det førte til avsløringer av andre kriminelle handlinger hos forskjellige politibetjenter, forhold som ikke er relatert til den aktuelle saken.

De ni mistenkte har sittet i varetekt siden begynnelsen av november, men slapp i midten av desember ut mot kausjon på mellom 3.000 og 18.000 euro. Fire personer utenfor politiet sitter fremdeles i varetekt.

De tiltalte risikerer lange fengselsstraffer, tiltalt for narkohandel, organisert kriminalitet, bedrageri, korrupsjon, lekking av informasjon, pengeutpressing og utøvelse av vold.

Foruten Vega Baja og Alicante-provinsen har politiet gjennomført operasjoner i flere andre provinser, herunder Valencia, Murcia og Cádiz i Syd-Spania. Blant annet er det avslørt tre hjemmelaboratorier med kokainproduksjon. I en av razziaene ble det konfiskert 25.000 euro i kontanter og våpen. Det skal også være gjort beslag i et uvisst antall datamaskiner og mobiltelefoner.

Ved siden av de spanske politibetjentene er det arrestert personer fra Belgia, England og Colombia.


Flere skandaler hos Torrevieja-politiet

Saken som nå er under opprulling kommer i tillegg til to andre saker der politiet i Torrevieja er involvert. I november 2017 ble to betjenter arrestert og varetektsfengslet for pengeutpressing og organisert kriminalitet. To andre betjenter ble også tiltalt i saken, mens en femte person fremdeles er under etterforskning.

Den politiske ledelsen i Torrevieja har i flere år forsøkt å rydde opp i rekkene hos byens politi. Fra tidligere er åtte betjenter tiltalt for tortur av to arresterte i 2006. I flere år skal kilder innad i politiet ha meldt om de kritikkverdige forholdene.

Les også: Torrevieja-politiet igjen i søkelyset  

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter