Torrevieja-politiet igjen i søkelyset

0
270
Foto: De nye avsløringene i Torrevieja har igjen satt søkelyset på byens politi. Til sammen fire betjenter er tiltalt for å stå bak et kriminelt nettverk som blant annet drev med pengeutpressing.

I årevis har den politiske ledelsen i Torrevieja forsøkt å rydde opp i rekkene hos byens politi, uten hell. Nylig ble to betjenter arrestert og varetektsfengslet for pengeutpressing og organisert kriminalitet. To andre er tiltalt i saken, mens en femte person er under etterforskning. Fra tidligere er åtte betjenter tiltalt for tortur av to arresterte i 2006. I flere år skal kilder innad i politiet ha meldt om de kritikkverdige forholdene.

De nye avsløringene i Torrevieja har igjen satt søkelyset på byens politi. Til sammen fire betjenter er tiltalt for å stå bak et kriminelt nettverk som blant annet drev med pengeutpressing. To av de tiltalte ble i begynnelsen av november varetektsfengslet, angivelig for sine korrupte forbindelser og tilknytning til et større kriminelt nettverk. En femte person er under mistanke.

Det er foreløpig ikke kjent hvor lenge de kriminelle handlingenene har pågått. I følge det nasjonale politiet Guardia Civil som etterforsker saken er medlemmer av byens handelsstand blitt truet med anmeldelser dersom de ikke betalte beløp i størrelsesorden 6.000 til 40.000 euro.

Fra tidligere er åtte politibetjenter tiltalt for tortur. Saken går tilbake til 2006 og gjaldt behandlingen av to personer politiet hadde i arrest. Daværende politisjef i byen ble også tiltalt i saken, anklaget for uforsvarlighet i ansettelse av politifolk.

Kommuneledelsen i Torrevieja har så langt ikke uttalt seg om de nye avsløringene. Talsperson i kommunen Fanny Serrano har imidlertid opplyst at kommunen vil treffe «forholdsmessige tiltak» når den tid kommer. Angivelig har representanter for politiet selv lenge advart om kritikkverdig forhold blant de ansatte.

To politibetjenter i Altea ble i 2010 pågrepet av Guardia Civil etter å drevet med systematisk utpressing og gjort falske anmeldelser.