Torrevieja på tyveritoppen

Publisert

Torrevieja leder an i den triste innbrudds- og ransstatistikken i Vega Baja-provinsen. I løpet av årets tre første måneder har det lokale politiet registrert en markert økning i vinningskriminaliteten i byen og mottatt totalt 225 anmeldelser.

Ifølge tall offentliggjort av det spanske innenriksdepartementet har antallet anmeldelser i Torrevieja i perioden fra januar til mars måned vokst med 4,8 prosent sammenlignet med samme periode i 2013.

Økning i tyverier også i Orihuela

En gruppe av utenlandske innbyggerne i Orihuela Costa har nå organisert seg med sikte på å forebygge denne typen kriminalitet i nabolaget. Den nystiftede nabovernsforeningen består av totalt 131 boliger både på Orihuela Costa og Laguna Verde. Gruppen sier i en uttalelse av den har merket en sterk vekst i antall tyverier fra privatboliger, hvor de frekke tyvene benytter seg av at beboerne har vinduer åpne, eller delvis åpne, til å stikke av med gjenstander som er synlige fra vinduer. Naboene sier at det har gått flere år siden de har vært utsatt for denne typen tyveri, men hevder at det fra mai til oktober i 2013 er registrert hele 70 innbrudd.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter