Torrevieja-ordfører ut av fengsel

Publisert

Partido Populars tidligere ordfører i Torrevieja, Pedro Hernández Mateo, slipper ut av fengsel i slutten av juli. Den 69 år gamle PP-politikeren har da sonet tre år for korrupsjon og dokumentforfalskning.

Pedro Hernández Mateo er snart ute av fengsel, men kan ikke vende tilbake til kommunepolitikken. I hvert fall ikke med det første. Ved siden av fengselsstraffen på tre år ble han nemlig også fratatt retten til offentlige verv i elleve år.

Mateo var ordfører i Torrevieja fra 1988 til 2011. I november 2012 ble han dømt til tre års fengsel for å ha manipulert kommunens anbudskonkurranse for tømming av søppel og påsett at kontrakten gikk til to selskaper han selv hadde valgt ut på forhånd. Avtalen gjaldt for ti år og hadde en verdi på nærmere hundre millioner euro.

Les også: PP-ordfører kan få straffen forlenget

Mateo var også medlem av Valencia-parlamentet da partikollega Francisco Camps var regionspresident. Sistnevnte politiker ledet Partido Popular i Valencia fra 2002 til 2011, en periode med utstrakt korrupsjon i partiet. En rekke av PPs regions- og kommunepolitikere er i dag enten tiltalt eller dømt i forskjellige korrupsjonssaker.

Les også: 13 års fengsel for PP-korrupsjon

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter