Torrevieja-ordfører i fengsel

Publisert

Tidligere ordfører for Partido Popular i Torrevieja, Pedro Hernández Mateo, er i gang med soning for korrupsjon. Hernández som var ordfører i Torrevieja i 23 år hadde søkt regjeringen i Madrid om benådning, en søknad som ble avvist 11. juli. Onsdag 30. juli ble han kjørt til fengselet Campos del Río i Murcia der han skal sone en dom på 3 år for dokumentforfalskning og korrupsjon.

I tillegg til dommen på tre år har den tidligere ordføreren i Torrevieja to andre saker hengende over seg. Den ene gjelder brudd på vedtaksprosedyrer i Torrevieja kommune. Den andre gjelder korrupsjon i forbindelse med kjøp og salg av eiendom i Torrevieja-området. Hernández Mateo skal i 1997 har kjøpt eiendommer i Almoradí for 180.000 euro og solgt dem videre to år senere for 5,6 millioner. Selskapet han solgte eiendommene til var angivelig også det sammen som tidligere hadde ordnet med kjøpet.

Pedro Hernández Mateo (ordfører i Torrevieja fra 1988 til 2011) ble i november 2012 dømt til tre års fengsel for å ha manipulert kommunens anbudskonkurranse for tømming av søppel og påsett at kontrakten gikk til to selskaper han selv hadde valgt ut på forhånd. Kontrakten gjaldt for ti år og var verdt nærmere hundre millioner euro. Hernández anket dommen som deretter ble stadfestet av høyesterett i 2013. En kampanje for å få den tidligere PP-politikeren benådet ble startet av familie og venner og støttet av kollegaer i partiet. Hele 45 representanter fra PP ved regionsparlamentet i Valencia skal ha skrevet under på søknaden, som 11. juli ble avvist av regjeringen i Madrid.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter