Torrevieja øker budsjettet for den nye La Siesta-parken

Publisert

Oppjusteringen av prosjektet omfatter flere bad, petanquebaner, en klatrevegg og forbedringer av den nye veien i den 44 000 m² store parken. Budsjettøkningen “spiser opp” reduksjonen Urdecón presenterte i sitt anbud for å vinne kontrakten.

Kommunestyret i Torreviejas rådhus har nettopp godkjent en oppjustering av prosjektet for utførelsen av La Siesta-parken for 365 060 euro. Selskapet Urdecón ble tildelt kontrakten for 4,2 millioner euro. Og det ble vurdert som det beste av de øvrige tilbudene fordi det økonomiske tilbudet senket anbudsprisen med 463 000 euro. Denne endringen “spiser altså opp” en stor del av besparelsen i offentlige midler som byrådet opprinnelig oppnådde, og som er et av hovedmålene med den offentlige anbudskonkurransen: å velge det beste tilbudet til den beste prisen.

Selskapet Xúquer Arquitectura e Ingeniería begrunner denne endringen med “nye målinger av arbeidet i henhold til dets utforming og areal” og nye arbeidsenheter. I det godkjente prosjektet for det tildelte arbeidet var det planlagt å åpne en vei øst på tomten, som bare skulle fullføres med grus – noe som er ganske uvanlig fra et teknisk synspunkt for et utførelsesprosjekt av denne størrelsen – og nå er asfaltering innlemmet.

44 000 kvadratmeter

Den inkluderte et toalett-anlegg, og nå er det lagt til to til, med tanke på dimensjonene til det som skal bli et av byens største grøntområder på 44 000 kvadratmeter, med mål om at brukerne skal slippe å “gå mye, spesielt de eldre”, ifølge Federico Alarcón, rådmann og sekretær for kommunestyret, som forklarte dette fredag.

Endringen omfatter også en økning i antall petanquebaner. Torrevieja har mer enn 80 slike kommunalt eide anlegg spredt rundt i bydelene, og det er en svært populær sport blant de eldre. I tillegg er det besluttet å bygge en klatrevegg og å forbedre kvaliteten og utstyret til de bio-helsebringende spillene. Det er også besluttet å forbedre og forsterke inngjerdingen av området fordi det nye grøntområdet vil ha åpnings- og stengetider. Det er også planlagt å utvide infrastrukturen for regnvann, noe som vanligvis ikke er med i det opprinnelige prosjektet.

Pump track

Parken har en pump track for skateboarding og BMX-sykling, som allerede brukes av brukere som hopper over gjerdet hver dag. Det er anlagt tre paddle-tennisbaner, områder for biologisk helse, petanque, innefotball, basketball, fotball, hockey, barneleker, agility- og calisthenics-områder.

Parken har også et stort sentralt anlagt område som deler parken med blant annet to sirkelformede plasser og skøytebaner. Selskapet, som startet arbeidet med prosjektet i januar, tar sikte på å være ferdig i oktober. Det betyr en halvering av fristen for ferdigstillelse.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter