Torrevieja nok en gang fattigst

Publisert

Torrevieja er fremdeles Spanias fattigste kommune. Det fremgår av den årlige målingen til Instituto Nacional de Estadística (INE). I følge det nasjonale statistikkbyrået ligger gjennomsnittlig årsinntekt per husstand i Torrevieja på 13.900 euro, ca. 130.000 kroner. Det er en femtedel av inntekten hos den rikeste kommunen Pozuelo de Alarcón utenfor Madrid. Tallene er basert på registrert inntekt fra 2013. Også i fjor da målingene var basert på inntekt fra 2012 havnet Torrevieja nederst på listen.

Til grunn for undersøkelsen ligger statistikk fra 109 spanske kommuner, valgt ut etter befolkningstetthet og størrelse på bykjerne. Studien inngår i EUs faste levekårsundersøkelse Urban Audit (Eurostat) og har til hensikt å føre oppsyn med levestandarden i medlemslandenes byer.

Les også: Spanias «fattigste» kommune

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter