Torrevieja kommunen med nye planer for Poniente-molen

Publisert

Bystyret i Torrevieja har godkjent et nytt oppdrag for utarbeidelse av et nytt prosjekt for ferdigstillelse av havnepromenaden Poniente. Ombyggingen av havnemolen, også kjent som Muelle de la Sal, er et arbeid som det statlige selskapet “Acuamed” er ansvarlig for.

Arbeidet, som ble tildelt selskapet Becsa for 800 000 euro, ble stanset i 2014, da det var 80 % ferdigstilt.

Blandet inn i mulig korrupsjons-sak / misbruk av midler

At arbeidet stoppet opp falt sammen med politi- og rettsoperasjonen “Frontino” også kjent som “Acuamed-saken”, som fortsatt går for retten. Man etterforsker de daværende lederne i det offentlige selskapet og andre store selskaper som ble tildelt prosjekter, som Acciona. Dette i forbindelse med påståtte millionoverskridelser i arbeidet med avsaltingsanlegget i Torrevieja og andre arbeider i det offentlige selskapet, som administrerer mer enn et dusin avsaltingsanlegg i Spania.

Gjerdet inn

Det siste tiåret har innbyggerne brukt den uferdige strandmuren som promenade. Den over 600 meter lange terskelen med utsikt over Los Náufragos-stranden og Torrevieja-bukten er nå ferdig og tilgjengelig.

Acuamed besluttet for bare ett år siden å sette opp et gjerde og inngå en kontrakt om overvåking og vedlikehold av dette gjerdet for å hindre fotgjengere i å komme inn på et område som manglet sikkerhetstiltak og hvor det var fare for ulykker som Acuamed ville påta seg ansvaret for.

Byrådet hadde ved tidligere anledninger vært nødt til å sette opp et midlertidig gjerde som fotgjengerne ikke respekterte.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter