Torrevieja: Hemmelig godtgjørelse til ordfører

Publisert

Korrupsjonsdømte Pedro Mateo Hernandez (Partido Popular) har mottatt mer enn 200.000 euro i skjulte honorarer fra Torrevieja kommunen i siste valgperiode. Kommuneledelsen har i en årrekke forsøkt å skjule godtgjørelser til den korrupsjonsdømt ordføreren.

I tillegg til sin ordinære lønn som folkevalgt har den tidligere ordføreren i Torrevieja fått tillegsutbetalinger for å delta på kommunestyremøter, formannskapsmøter, informasjonsmøter og møter mellom de lokale partilederne. Som ordinær kommunestyrerepresentant mottar Mateo Hernandez over 57.000 euro per år.

Kritikk fra Ombudsmannen
Det var kommunestyregruppen til Los Verdes (De Grønne) som mandag 1. september offentliggjorde tallene. Partiet har over flere år krevd større åpenhet og innsyn i godtgjørelsene for de lokale kommunestyrerepresentantene i Torrevieja. Kommuneledelsen har fram til nå nektet innsyn i utbetalingene til lokalpolitikerne i saltbyen, men har endelig valgt bøye av for presset å ha mottatt et pålegg om å frigi tallene fra ombudsmannen, Defensor del Pueblo.

Kritiserer hemmelighold
Kommunestyrerepresentant og talsmann for opposisjonspartiet De Grønne, José Manuel Dolon, stempler godtgjørelsene som “skammelige” og anklager kommuneledelsen for å ha forsøkt å skjule utbetalingene for innbyggerne i Torrevieja.

– Godtgjørelser i denne størrelsesordenen er skammelige, spesielt med tanke på den økonomiske og sosiale krisen vi er midt oppe i. Det er ingen tvil om at ledelsen i Torrevieja kommune har gjort alt som står i dens makt for å holde utbetalingene hemmelige, sier Dolon.

Pedro Mateo Hernandez var ordfører i Torrevieja fra 1988 til 2011.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter