Torrevieja gjenåpner hav- og saltmuseet etter oppussing

Publisert

Byrådet, som har holdt lokalene stengt i tre måneder, har oppdatert utstillingen med tre seksjoner om havet, saltsjøene og lokalhistorien. Man har også fornyet informasjonstavlene og laget en QR-kode som er koblet til en nettside.

Utstillingen er åpen tirsdag til fredag kl. 10.00-14.00 og 17.00-21.00, på lørdager kl. 10.00-13.00 og 17.00-20.00, og er stengt på søndager og mandager.

Det kommunale kulturinstituttet “Joaquín Chapaprieta Torregrosa” har informert om at Hav- og saltmuseet, som ligger i Patricio Pérez-gaten nr. 10, har åpnet dørene igjen onsdag 16. august, etter oppussing som er gjennomført for å “forbedre museets image”.

Åpningstidene er fra tirsdag til fredag fra kl. 10.00 til 14.00 og fra kl. 17.00 til 21.00. På lørdager er åpningstidene fra kl. 10.00 til 13.00 og fra kl. 17.00 til 20.00. På søndager og mandager er museet stengt.

Museet har vært stengt i mer enn tre måneder. Utbedringsarbeidet begynte i mai.
Oppdatering av imaget

Ifølge byrådets kommunikasjonsavdeling er formålet med ombyggingen å oppdatere museets image til et “mer moderne, romslig og tilgjengelig” konsept.

I den forbindelse er lokalene blitt malt, og det er gjennomført en studie av museets samling for å etablere en narrativ diskurs ved hjelp av informasjonstavler som er delt inn i tre seksjoner: Torrevieja og havet, Torrevieja og saltet og Torrevieja og dens historie, der “byens historie fra et historisk og etnografisk synspunkt” blir forklart. Denne narrative diskursen forsterkes samtidig av gjenstandene som panelenes historie kan henvise til.

QR-kode og lydguider

I tillegg til disse studiene og samlingene er det laget en QR-kode som er knyttet til en nettside der man kan finne utstillingspanelene på både spansk og engelsk, og i nær fremtid vil lydguider være tilgjengelige, i tillegg til panelene på andre språk og tilleggsinformasjon.

Byråd for kultur, Antonio Quesada, håper at den nye utstillingen og samlingen “vil falle i smak hos alle besøkende, og at den vil oppmuntre Torreviejas innbyggere og folk som tilbringer ferien i byen til å besøke den”. Den samme kilden opplyste at en del av utstillingsmidlene, som ikke er knyttet til de tre delene som nå skiller seg ut, har blitt oppbevart under forhold som gjør det mulig for publikum å få innsyn, i en halvkjeller som allerede har reduserte dimensjoner, med det formål å skape større sammenheng i helheten.

Quesada tok avstand fra en rapport fra Generalitat Valenciana i begynnelsen av 2022, som advarte om at den autonome administrasjonen kunne komme til å trekke tilbake anerkjennelsen som museum på grunn av betydelige mangler. Han påpekte at problemene som Conselleria de Cultura hadde varslet om, allerede var løst på det tidspunktet.

Leiet i 29 år

Museet holder til i små lokaler som har vært leid av en privatperson siden 1994 i forrige århundre. Inntil for bare noen måneder siden sto det fortsatt på skiltet på fasaden at lokalet var “provisorisk”. Lokalene huser også andre kommunale kontorer. Den månedlige leiekontrakten er på mer enn 2000 euro.
Ventet siden 2005

Siden 2005 har rådhuset i Torrevieja annonsert byggingen av det “endelige” museet på Eras de la Sal-tomten. I 2007 måtte kommunen si opp en kontrakt med Lubasa til en verdi av 2,5 millioner euro uten å forklare hvorfor. For øyeblikket er man i ferd med å ferdigstille et rehabiliteringsprosjekt for området som inkluderer denne installasjonen, et nytt utendørs auditorium og områder for offentlig bruk.

Det kommunale kulturinstituttet har informert om denne gjenåpningen av museet uten å ha informert om stengningen i mai, ukene før kommunevalget, ved hjelp av en pressemelding.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter