Torrevieja gir ly til kalde husløse

Publisert

Torrevieja har iverksatt tiltak for å beskytte husløse mot kulde, vind og regn. Byens sportshall Cecilio Gallego er tatt i bruk til formålet. Onsdag 18. januar var det meldt minusgrader flere steder i Alicante-provinsen og snøfall over åtte hundre meter. Flere byer i Spania har forberedt seg på liknende måter. Regionale myndigheter i Valencia har økt beredskapen. Blant annet skal 66 brøytebiler ut på veiene i innlandet.

For hele Spania er 40 provinser advart mot lave temperaturer. I Pyreneene som mandag 16. januar hadde fått store mengder snø, er det meldt om ned mot 15 minusgrader. I følge spansk meteorologisk institutt Aemet vil kystbyene langs Costa Blanca onsdag 18. januar få temperaturer godt under 10 grader. I Altea er det meldt om 9 grader, mens Torrevieja kan komme ned i 2 grader. Det fremheves som spesielt at så å si hele Spania er berørt av kuldeperioden, kun men unntak av Kanariøyene. Det er meldt om sterk vind på fastlandet og på øygruppen Balearene.

 

 

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter