12.9 C
Alicante
30.4 C
Málaga
20 C
Las Palmas de Gran Canaria

Torrevieja forbereder seg på rekordsommer

I Torrevieja regner man med at byen vil bli stappfull denne sommeren. Dette blir første sommerferie uten pandemi-restriksjoner samtidig er det internasjonal usikkerhet i kjølvannet av Russlands invasjon av Ukrania.

400.000 besøkende i august måned

Situasjonen vil gjøre at spanjolene primært vil reise innenlands og alle Europeerne som har feriebolig i Torrevieja-området også vil velge dette trygge alternativet. Det er rundt 90.000 registrerte innbyggere i saltbyen. Denne høysesongen regner man med befolkningen mangedobles.

10.000 pasienter på sykehuset.

Politi, badevakter, søppeltømmere, gatevaskere, ansatte på turistkontoret og ikke minst personalet på det lokale sykehuset forventer travle dager i august. Sykehuset forventer rundt 10.000 pasienter august måned. Lokalpolitiet har 130 ansatte og man regner med at flesteparten av dem vil være på jobb august måned. I tillegg kommer mannskaper fra Guardia Civil.

Stappfulle ferieboliger

I kjølvannet av pandemien har både spanjoler og europeere kjøpt et stort antall ferieboliger i Torrevieja og nabokommunene. Folk vil ha privat komfort både med tanke på ferie og eventuelle nye pandemier.

Det finnes nå 5.408 registrerte utleie-boliger i kommunen med nærmere 23.000 sengeplasser. I tillegg finnes det en rekke uregistrerte boliger på leiemarkedet. Det er flere sengeplasser i Torrevieja enn i provinshovedstaden Alicante.

Se vår guide til attraksjoner og opplevelser i Torrevieja-området.

Relaterte saker

- Advertisement -