Torrevieja-bydel slipper kloakkstank

Publisert

Rundt 30.000 innbyggere syd i Torrevieja skal snart få slippe kloakklukten som har plaget bydelen i årevis. Det opplyser kommunen. Lukten har kommet fra et rensenalegg med åpne bassenger som nå skal dekkes til med lokk. Arbeidet starter omgående og skal være ferdig i løpet av august.

Torrevieja kommune investerer rundt 234.000 euro for å bli kvitt luktproblemet som i mange år har påvirket et større område syd i byen der renseanlegget Estación de Aguas Residuales (EDAR) ligger. Et ferdiglaget lokk skal nå monteres over anleggets åpne bassenger for avløpsvann. Ordfører José Manuel Dolón (Los Verdes) anslår at ca. 30.000 innbyggere har vært plaget av lukten i området ved San Roque, Avenida de Pinoso, urbanisasjonene La Veleta, Mar Azul, los Balcones, Playa Verde, Lo Ferrís, Lago Jardín og sykehuset Hospital de Torrevieja.

I tillegg til disse utbedringene har man nylig endret praksisen for frakt av fast avfall fra anlegget. Avfallet som skilles fra kloakken har også skapt lukt på turen gjennom byen til forbrenningsovnene ved sementfabrikken i San Vicente del Raspeig. Dette avfallet fraktes nå i hermetiserte lastebiler som hindrer lukten fra å slippe ut.

I følge ordfører Dolón er renseanlegget EDAR det eneste i sitt slag i hele Valencia-regionen som har hatt en åpen løsning på bassengene. Anlegget er svært moderne, men da de siste investeringene ble gjort i 2007 var et lokk av typen som nå monteres ikke tatt med i budsjettet. Arbeidet ved anlegget starter omgående og skal dersom alt går etter planene være ferdig til den 15. august. 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter