Torrevieja: Svindlet bolig-kjøpere

Publisert

Tre personer er pågrepet i Torrevieja for å ha svindlet utlendinger på utkikk etter hus i Spania. De tre skal ha tatt seg betalt for reservasjon av fiktive eiendommer og hjelp med dokumentasjon og søknader. Den ene av de arresterte skal være en godt kjent advokat i Torrevieja. Sammen skal de ha lurt til seg opp til 30.000 euro fra den enkelte kunde.

De pågrepne er i følge avisen Información to spanske menn i alderen 47 og 50 år og en polsk kvinne på 34 år. De tre er varetektsfengslet siktet for eiendomssvindel, dokumentforfalskning, svindel med attester og organisert kriminalitet. Under pågripelsen skal politiet Guardia Civil ha funnet store mengder kontanter, penger de arresterte angivelig ikke kunne redegjøre for.

Advokatpraksisen til den ene av de arresterte skal ha bidratt til å øke troverdigheten overfor kundene. De tre skal på denne måten ha lurt til seg opp mot 30.000 euro fra den enkelte kunde for reservasjon ved kjøp av eiendommer. De skal også ha tatt seg godt betalt for hjelp med utfylling av papirer og søknader, herunder 800 euro for identitetspapirer for utlendinger i Spania (NIE) og 3.500 euro for å dokumentere solvens. Når kundene oppdaget at de var blitt lurt, skal svindlerne har stilt seg uforstående til krav om tilbakebetaling av beløpene. De utenlandske kundene skal grunnet usikkerheten som kjøper i et annet land ha kviet seg for å anmelde svindelen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter