Torrevieja: Arbeidsledigheten ned 18 prosent

Publisert

I august fortsatte antallet arbeidsledige i Torrevieja å falle. Siden januar er 1.941 flere personer i jobb i saltbyen, noe som tilsvarer en nedgang i arbeidsledigheten i denne perioden på 18 prosent.

I august fortsatte antallet arbeidsledige i Torrevieja å falle. Siden januar er 1.941 flere personer i jobb i saltbyen, noe som tilsvarer en nedgang i arbeidsledigheten i denne perioden på 18 prosent.

Det totale antallet registrerte arbeidsledige i saltbyen er i september 8.692 (4.269 menn og 4.423 kvinner). Dette viser tall SISPE, informasjonssystemet for offentlige arbeidsmarkedsetater, har lagt fram.

I en kommentar til de nye tallene sier ordfører Eduardo Dolon (PP) at august tradisjonelt er en dårlig måned for sysselsetting, og han er glad for at Torrevieja går mot strømmen og skaper 12 nye arbeidsplasser.

Dermed fortsetter den gode trenden. August er den syvende måneden med forbedringer og med en nedadgående trend i arbeidsledigheten i Torrevieja.

“På bare åtte måneder, fra januar til august 2014, har totalt 1.941 lokale menn og kvinner fått jobb. Dette representerer en nedgang på mer enn 18 prosent i arbeidsledighet i denne perioden, opplyser ordføreren.

Andre tall utgitt denne måneden som er relevante for arbeidsmarkedet i Torrevieja viser at bare 19.493 av byens 105.000 registrerte innbyggere (mindre enn 20%) er medlemmer av den spanske folketrygden.

Av de som er i arbeid jobber 81 prosent i tjenestesektoren, 8 prosent arbeider i industrien og 6 prosent i byggesektoren.

I juli 2011 var antallet arbeidsledige 9.172, i 2012 var 9.687 personer uten arbeid, og i 2013 lå tallet på 9.449 for samme måned.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter