Torrevieja: 36 % truet av fattigdom

Publisert

Over 36 prosent av innbyggerne i Torrevieja er truet av fattigdom. Det fremgår av en undersøkelse fra konsulentfirmaet AIS Group. Den populære feriebyen har flere ganger tidligere blitt utpekt som Spanias fattigste kommune. Tallenes gyldighet bestrides imidlertid av kritikere som mener svart arbeid og den høye andelen utenlandske beboere med pensjon fra hjemlandet skaper skjevheter i analysen.

I undersøkelsen fra AIS Group presentert i avisen Información havner Torrevieja med sin andel på 36,6 prosent blant de ti fattigste kommunene i Spania. Costa Blanca-byen er den eneste av de ti som ikke ligger i Andalucia.

Undersøkelsen som har fått navnet Fattigdommen i Spania by til by (La pobreza en España pueblo a pueblo) er basert på tall fra det spanske statistikkbyrået Instituto Nacional de Estadística (INE) og er gjort blant byer med mer enn 50.000 innbyggere.

Eksempler på hvordan “fattigdomstruet” er defineret er enslige som har en årsinntekt på under 8.011 euro (ca. 73.000 kroner), eller familier med to voksne og to barn med en årsinntekt på under 16.823 euro (ca. 153.000 kroner).

Byen som skårer lavest i undersøkelsen er Sanlúcar de Barrameda i Cádiz-provinsen i Andalucia med 40 prosent truet av fattigdom. Til sammenlikning er gjennomsnittet for hele Spania på 22,1 prosent.


Kritkk av undersøkelsen

Torreviejas bunnplassering bestrides imidlertid av kritikere. Et argument som trekkes frem er den relativt høye andelen utenlandske pensjonister fra land som Storbritannia, Tyskland og nordiske land. Blant denne delen av befolkningen antas det at mange står registrert med bopel i byen, men lite eller ingen inntekt fordi de hever pensjon fra hjemlandet.

Et annet argument er den svarte økonomien som man vet blomstrer i feriebyer der hotell- og restaurantbranjsem er stor. Her antas det at hundrevis av ansatte jobber uten kontrakt og at mange av de som har kontrakt jobber mer enn det inntektsføres. Det vises også til at sesongarbeid kan gi gale utslag.

Les også: Spanias «fattigste» kommune

 

 

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter