Torreviejas 4 mest populære strender

Publisert

Strendene i Torrevieja og byens nærhet til Middelhavet har trekker hundretusener hit hvert år. Enten du er ute etter en rolig dag med avslapning eller en aktiv dag med vannsport, har Torrevieja en strand som passer for deg.

La Mata-stranden: En langstrakt oase av naturlig skjønnhet

Playa La Mata

La Mata-stranden er den lengste stranden i Torrevieja og er kjent for sin naturlige skjønnhet. Beliggende i utkanten av byen, tilbyr denne strekningen av gylden sand og turkist vann en fredelig atmosfære for besøkende. La Mata-stranden er også omgitt av vakre sanddyner og furutrær, og det er et populært valg for de som ønsker å nyte en avslappende spasertur langs strandkanten. Det finnes også en rekke strandbarer og restauranter som serverer deilige retter og forfriskende drikkevarer.

Stranden bærer navnet etter bydelen La Mata (eller Torrelamata), et navn som er blitt knyttet til mastikstrærne som i sin tid skal ha vokst der. Treet med den spesielle kvaen heter «lentisco» på spansk (lentiscus på latin), men kalles også «mata» eller «mata charneca». Trærne skal ha måttet vike plassen for husene som ble bygget på stedet.

Playa del Cura: Sentrum for avslapning og moro

Playa del Cura ligger i hjertet av Torrevieja og er en av de mest populære strendene blant både lokalbefolkningen og turister. Denne urbane stranden tilbyr alle fasiliteter du trenger for en avslappende dag ved havet, inkludert solsenger, parasoller og strandbarer. Med sitt rolige vann og fine sand er Playa del Cura ideell for familier med barn. I tillegg finner du et utvalg av restauranter og butikker langs strandpromenaden, noe som gjør det enkelt å kombinere soling med en deilig lunsj eller en shoppingtur.

Playa del Cura (Prestens strand) skal være av de eldre navnene i Torrevieja. Opprinnelsen er angivelig ikke dokumentert noe sted. I Alicante-avisen Información vises det imidlertid til at navnet er blitt brukt på sjøkart så tidlig som i 1870. Historien går igjen om at en av kirkens menn skal ha druknet der, en så dramatisk hendelse at folk deretter bare kalte stedet for Prestens strand.

Playa de los Locos: En populær strand for vannsportentusiaster

Playa de los locos

Hvis du er ute etter en mer aktiv dag på stranden, er Playa de los Locos det perfekte valget. Denne stranden er kjent for sine gode forhold for vannsport, inkludert surfing, paddleboarding og kitesurfing. Med sin sterke vind og bølger tiltrekker Playa de los Locos entusiaster fra hele verden. Selv om den er populær blant vannsportutøvere, tilbyr stranden også fasiliteter for de som bare ønsker å slappe av og nyte solen.

Navnet, De gales strand, kommer angivelig fra tiden da det lå et psykiatrisk sykehus på stedet, Sanatorio Virgen del Carmen. Navnet er ikke blant de politisk korrekte, men skal ha blitt til på folkemunne og går tilbake til 1908 da den mursianske legen Mariano Ruiz Cánovas startet opp en institusjon der El Palmeral ligger i dag. Legen som har gitt navn til avenyen som i dag går langs badestranden skal ha introdusert en mer moderne behandling som liknet mindre på datiden mentalsykehus og som gjorde at stedet var i virksomhet helt til etter Den spanske borgerkrigen (1936-1939).

Los Náufragos: En familievennlig strand med mange fasiliteter

Playa de Los Náufragos
Playa de Los Náufragos

Los Náufragos-stranden er en annen flott strand i Torrevieja som passer perfekt for familier. Denne stranden tilbyr et bredt utvalg av fasiliteter, inkludert dusjer, toaletter, solsenger og parasoller. Det er også barer og restauranter hvor du kan nyte forfriskninger og deilige måltider. Los Náufragos-stranden er godt vedlikeholdt og tilbyr et rent og trygt miljø for alle besøkende. Med sin fine sand og rolig badevann, er det ideelt for barn å leke og utforske.

Playa de Los Náufragos som oversettes til “De skipbrudnes strand” er kanskje ikke så underlig som navn på et kystområde, men ikke desto mindre dramatisk. Navnet kan knyttes til de kraftige stormene som kommer inn over middelhavskysten fra øst. I en tid uten moloer eller havn hente det at båter havnet på land, ødelagte, oppdelte og med mannskapet skipbrudne. Derav navnet.

Praktisk informasjon for besøkende

Når du besøker Torreviejas strender, er det viktig å ta med solkrem, solbriller og en parasoll for å beskytte deg mot solen. De fleste strendene har parkeringsmuligheter i nærheten, men det kan være lurt å ankomme tidlig for å sikre deg en plass, spesielt i sommermånedene. Det er også rikelig med strandbarer og restauranter hvor du kan ta deg en matbit eller drikke.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter