Torreta urbanisasjonen skal oppgraderes

Publisert

Forfallet i urbanisasjonen Las Torretas i Torrevieja har lenge vært en realitet. Det finnes nå hundre okkuperte rekkehus her. Rådhuset i Torrevieja har brukt 17.545 Euro på en studie som er ment å finne løsninger på urbanisasjonens mange problemer.

Studien har konkludert at man trenger åtte millioner Euro for å rydde opp i problemene. Byens ordfører lover man skal begynne med forbedringer av offentlige områder i Las Torretas innen årets utgang.

Det som man vil gjøre er asfaltering av gater, ny gatebelysning, kable opp for telefon på nytt samt lage fortauer.

Gamle synder – og falmede førstepremier

Las Torretas ble bygget på slutten av åttitallet etter å ha mottatt rådhusets godkjennelse i 1984. De små rekkehusene ble bygget for å være enkle og billige ferieboliger. De ble rast solgt. Men konseptet hadde sine svakheter og Las Torretas urbanisasjonen har blitt vist frem på spansk TV som symbol på Torreviejas bakside. På TV-programmet 1,2,3 var førstepremien et hus i Torrevieja en gang hver uke. Millioner spanjoler så programmet og drømte om premien.

Problemene her er knyttet til det man ser i større og mindre grad i mange turistområder. Turbo-bygging mens man hoppet over offentlig infrastruktur. Gjerne i kombinasjon med korrupte og inkompetente lokale myndigheter som ikke ville eller hadde kompetanse til å kontrollere byutviklingen. I perioden etter den største boomen har man i mange kommuner dedikert ressursene til å korrigere gamle synder.

Hva er verre en et hus i Torrevieja?

På spansk TV ble det senere vitset med at eneste som var verre enn å ha et hus i Torrevieja, var det å ha to hus i Torrevieja.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter