Tok opp samtalen da politiet ba om bestikkelse

Publisert

Eieren av en kinesisk restaurant i Torrevieja sier politiet først ba om 40.000 Euro for å “slette” anmeldelser mot restauranten.

I en sak som er oppe for domstolen i Torrevieja har man sett hvordan flere politifolk systematisk har drevet med utpressing av næringsdrivende. Først skal de ha utsendt falske anmeldelser mot bedriften knyttet til “administrative feil”. Noen dager etterpå kom en annen politimann innom bedriften for å “megle”.

Den næringsdrivende driver en kinesisk restaurant på Punta Prima. Det var her den første politimannen ba om 40.000 Euro for å få “saken til å forsvinne”. Den samme politimannen har erklært seg selv skyldig i den aktuelle rettssaken.

Det var andre gangen politiet kom innom restauranten ble tilbudet om å betale seg ut av problemet. Politimannen som da kom innom fortalte at han hadde et familiemedlem som var gullsmed og som eventuelt kunne bidra.

To har opptak av politiets utpressing

Det var da politiet tredje gang kom innom at utpressingen ble tatt opp av den næringsdrivende. Politiet hadde da redusert “kravet” til mellom 6.000 og 8.000 Euro. Konen til den næringsdrivende, som også var tilstede i restauranten, beskrev politiet som aggressive og uhøflige.

Flere liknende tilfeller med andre næringsdrivende er del av rettsaken som nå går for retten i Elche. Blant dem en bruktbil-forhandler som til retten har sagt at man betalte politiet tusen Euro to ganger for å “komme seg ut av problemene”. Også bruktbilforhandleren har opptak av politiets fremferd.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter