Tog til Torrevieja?

Publisert

Regjeringen i Madrid vil se på muligheten for å gjenåpne togforbindelsen til Torrevieja. Den populære kystbyen hadde tog helt frem til slutten av 1980-tallet da ruten ble lagt ned. Nærmere syv hundretusen euro er satt av til utredningen som skal gjøres av firmaet TRN Ingeniería y Planificación de Infraestructuras. Prosjektet inngår i en større plan om en helt ny togforbindelse på Costa Blanca.

Det har lenge vært snakk om å få tog til Torrevieja, men uten at man har kommet videre med planene. I august lanserte imidlertid regjeringen en anbudskonkurranse for utredning av prosjektet. Den 30. desember ble det klart at Firmaet TRN Ingeniería y Planificación de Infraestructuras SA har fått oppdraget med et budsjett på 689.193 euro.

Prosjektet inngår i planene om en helt ny toglinje, Tren de Costa, som skal gå fra Valencia i nord til Alicante i sør. Slik situasjonen er i dag finnes det en togforbindelse mellom Valencia og Gandía rett nord for Costa Blanca, som er knyttet opp mot rutenettet for lokaltog i Valencia by. I tillegg går det en «trikkelinje», TRAM Metropolitano de Alicante, videre langs kysten mellom Dénia og Alicante. Torrevieja har per dags dato ingen togforbindelse.

Ordføreren i Torrevieja, Eduardo Dolón (PP) sier til avisen Información at han anser en mulig togforbindelse som en av de viktigste sakene i kommunen. I følge ordføreren vil en slik forbindelse gi økt tilstrømning av turister, industri og investeringer til hele Vega Baja. Også andre ønsker forslaget velkommen. Blant annet skal partiet Los Verdes (De grønne) ha samlet inn over 12.000 underskrifter til støtte for prosjektet. Ordfører Dolón understreker likevel at dersom togforbindelsen blir for dyr, vil man ikke gå videre med planene.

Torrevieja har også tidligere hatt togforbindelse. Linjen ble åpnet i 1884 og var i bruk helt frem til slutten av 1980-tallet. I dag tjener den gamle togtraseen som sykkelsti og gangvei.

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter