To meter lang hai skremte badegjester på Orihuela Costa

Publisert

Ved 10-tiden oppdaget en badevakt og en badegjest en hai på rundt to meter i badeområdet. Livredningstjenesten og det lokale politiet gjennomsøkte området uten at haien ble observert.

Øyenvitner forteller at en kvinne fikk et angstanfall da hun innså at haien svømte bare noen få meter fra der hun befant seg. Badevaktene advarte raskt de badende med fløytene sine om å komme seg opp av vannet.

Badevaktene rapporterte hendelsen til det lokale politiet, og betjentene gjennomsøkte området uten å se den igjen, så flagget forble grønt og noen brukere gikk tilbake i vannet bare fem minutter etter hendelsen.

Ifølge vitenskapelige studier påvirker stigende havtemperaturer som følge av klimaendringene alle arter, inkludert store rovdyr, og kan endre haienes utbredelsesmønster og vandringsruter.

Ut fra utseendet å dømme kan det dreie seg om en blåhai. Biologen Juan Antonio Pujol forklarer at eksemplaret, ut fra oppførselen, ser ut til å ha et eller annet problem. Som alle haier som kommer nær kysten, kan den ha blitt utsatt for en interaksjon med et annet sjødyr, blitt fanget på en krok og sluppet løs, eller lidd av en eller annen sykdom.

I den forbindelse bekrefter han at blåhaier vanligvis nærmer seg kysten hver sommer, enten på grunn av disse problemene eller fordi de allerede er døde. Videre insisterer Pujol på at blåhaien ikke er et farlig dyr. Haien lever hovedsakelig av fisk, og “det er svært sjelden at den angriper mennesker, og langt sjeldnere i tilfeller der den har problemer eller er syk”.

Logisk nok erkjenner han at “det er imponerende å støte på et eksemplar med disse egenskapene i fjæra når du bader, men du må forholde deg rolig, for de er ikke aggressive”.

Middelhavet og farvannet rundt Spania har et utall arter haier, inklusive hvithai. Til tross for dette angriper de i praksis aldri mennesker. 1/3 av hai-artene som lever i Middelhavet er nær ved å bli utryddet som konsekvens av overfiske.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter