To ferieuker ble til Utenlandstjenesten

Publisert

GUARDAMAR: Snakker du spansk? Hvis ikke, så er det mange muligheter til å få gjort noe med det. En av dem er å bo fire uker på hotell i Guardamar del Segura ca. to mil syd for Alicante, hvor du kan følge firmaet Utenlandstjenestens opplegg for å lære språket samt få spansk historie, kultur og dagligliv litt under huden. Hvert år siden 2005 har mange nordmenn benyttet seg av denne muligheten. Mange av ”elevene” kommer tilbake.

 

GUARDAMAR: Snakker du spansk? Hvis ikke, så er det mange muligheter til å få gjort noe med det. En av dem er å bo fire uker på hotell i Guardamar del Segura ca. to mil syd for Alicante, hvor du kan følge firmaet Utenlandstjenestens opplegg for å lære språket samt få spansk historie, kultur og dagligliv litt under huden. Hvert år siden 2005 har mange nordmenn benyttet seg av denne muligheten. Mange av ”elevene” kommer tilbake.

 

Det hele begynte med at Oddveig Særen dro til Spania for sju år siden. Hun skulle besøke venner i Guardamar et par uker – og ble et halvt år.
Oddveig Særen forelsket seg i den lille byen ved utløpet av elven Segura, og med et ønske om å lære seg språket traff hun Lourdes, som er en lokal kapasitet når det gjelder evnen til å formidle spansk på en pedagogisk og morsom måte. 
 

Selvutviklet konsept
– Jeg ble så begeistret etter mitt Spaniaopphold at jeg ønsket å dele opplevelsene og språkkunnskapene mine med flest mulig. Sammen med min mann Sverre har jeg derfor utviklet et konsept som er en miks av undervisning, opplevelser, kulturformidling, spansk mat og vin og – selvfølgelig – badeferie. Det hele foregår i Guardamar, forteller Oddveig Særen til Spaniaposten. 

Hver høst tar Utenlandstjenesten imot en gruppe på ca. 30 vitebegjærlige og opplevelseshungrige nordmenn.
 

Første dagen blir ”elevene” delt opp i fire grupper, avhengig av nivået de allerede befinner seg på når det gjelder spansk, slik at undervisningen i stor grad tilpasses den enkelte. Mange er helt blanke når de kommer og målet for denne gruppen er at de skal kunne klare seg ”ute på by’n” etter fire intense uker med tanke på å spørre om hvor dette og hint befinner seg, be om hjelp i butikkene, bestille mat på restaurant, kunne tallene og ellers ha en forståelse av det mest elementære ved spansk levesett. 

 

Skole – og strand
I tillegg til klasseundervisning er det mulighet til å få privatundervisning et par timer fem dager i uken. Undervisningen varer stort sett i tre timer hver dag. Det arrangeres også utflukter. De siste årene er blant annet både Toledo, Murcia, Madrid, Cartagena, Granada og Guadalest besøkt. Man blir også bedt om å gå ut i Guardamars gater og ta seg frem til spesielle steder ved hjelp av sine nyervervede spanskkunnskaper eller man rusler ned på stranden som ligger like nedenfor hotellet med badehåndkle og solkrem under armen. Praktisk og variert med andre ord.
 

I tillegg til dette arrangerer hotellet tapaskurs for sine norske gjester og inviterer dem med til hotellets egen olivenlund for å få hjelp til innhøstingen. 

– Hit kommer folk i alle aldersgrupper og det er så hyggelig at mange kommer igjen og igjen. De fleste kommer alene og nyter godt av fellesskapet som opplegget gir. Noen kommer også som par. Av og til er det bare en enkelt person som ønsker å følge undervisningen mens den andre heller vil bruke tiden på for eksempel golfbanen. Det er fritt valg, sier Sverre Særen.

 

Ukestilbud for ungdommer
Oddveig og Sverre Særen er i ferd med å utarbeide et ukeskonsept, som skal legges til de norske skolenes høstferie. Målgruppen er elever på ungdomsskolen eller videregående som ønsker å gjøre en ekstrainnsats for å perfeksjonere sine spanskkunnskaper parallelt med spennende aktiviteter med likesinnede.

– Spansk er et nyttig språk å kunne. Vårt mål er å gjøre flest mulig selvhjulpne når de er i et spansktalende land, slik at de kan få mest mulig ut av oppholdet sitt. Klarer vi i tillegg å tilføre målgruppen hyggelige opplevelser så gjør vi en god jobb! Den stadig økende oppslutningen om vårt noe spesielle opplegg gir oss en bekreftelse på at vi er på rett vei, sier ekteparet Særen.

Av Rikke Juell Printz

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter