Tiltalen henlagt for 2 av 4 tiltalte for gruppevoldtekt av en skandinavisk 18-åring i Torrevieja

Publisert

Høyesterett beordret henleggelse av saken mot de to ettersom deltakelse i forbrytelsen ikke var bevist, og beordret løslatelse av en frikjent mann som fortsatt satt i fengsel.

Provinsdomstolen har beordret midlertidig henleggelse av tiltalen mot to av de fire unge mennene mellom 19 og 22 år som var tiltalt for gruppevoldtekten av en 18 år gammel nordisk turist i Torrevieja i september i fjor. Av de to unge mennene som nå er frikjent ble den ene midlertidig løslatt etter å ha blitt arrestert av Guardia Civil og fremstilt for retten, mens den andre ble fengslet og har tilbrakt ni måneder i Fontcalent, inntil han for noen dager siden ble løslatt etter å ha blitt beordret lukket etter gjentatte anmodninger fra forsvaret og til slutt også fra påtalemyndigheten. To andre tiltalte er nå varetektsfengslet og vil bli stilt for retten som gjerningsmenn til et seksuelt overgrep som kan straffes med opptil 12 års fengsel.

Advokaten, José Luis Sánchez Calvo, vil fremme et økonomisk krav til staten for å kompensere sin klient for de ni månedene han har sittet fengslet.

Kjennelsen om henleggelse av saken, datert 15. juni, ble avsagt av ankedomstolens syvende avdeling i Elche. I tillegg til at to av de tiltalte avskjediges fordi de ikke kunne bevise det de var tiltalt for, og at den frikjente personen som fortsatt satt fengslet løslates umiddelbart, bekrefter retten kjennelsen om avslutning av etterforskningen som ble gitt av instruksjonsdomstol nummer 1 i Torrevieja for de to andre tiltalte, og går med på å åpne den muntlige rettssaken.

Voldtatt natt til 7. september

Ifølge kjennelsen om innledning av etterforskningen fra instruksjonsdomstol nummer 1 i Torrevieja skjedde hendelsene mellom natt til 7. september og tidlig på morgenen 8. september. Offeret var ute og drakk på en bar i marinaområdet i Torrevieja, og der møtte hun en av de tiltalte som nå er frikjent. De gikk begge til den unge mannens leilighet i Calle del Mar, der han tilbrakte noen dagers ferie.

Inne i leiligheten hadde mannen og den unge turisten seksuell omgang etter avtale. Da de var ferdige, kom imidlertid en annen mistenkt inn i rommet og “begynte energisk å trenge inn i henne, ha seksuell omgang mot hennes vilje” og “utøve vold mot henne”. Da de var ferdige, kom en tredje ung mann som befant seg i leiligheten inn og penetrerte henne også mot hennes vilje, mens hun nektet enhver form for forhold. Den unge kvinnen gråt og ropte at hun ville sove og bruke vesken sin, men de tiltalte gruppevoldtok henne og fortsatte å forgripe seg på henne mens de sa “10 minutter til, så går vi”. Den første unge mannen kom deretter inn i rommet igjen for å fortsette samleiet, men hun nektet.

Fjerdemann hjalp ikke

I leiligheten befant det seg en fjerde mann som ikke deltok direkte i det seksuelle overgrepet, men som ble arrestert av Guardia Civil som medskyldig for ikke å ha hjulpet offeret. Ifølge rettskjennelsen fikk den unge kvinnen som ble utsatt for det seksuelle overgrepet skader som krevde medisinsk hjelp.

Forsvareren til de to unge mennene som er frifunnet i saken, har ved flere anledninger i løpet av saken bedt om at saken henlegges for hans klienter. I en av sakene argumenterte forsvareren for at han hadde hatt seksuell omgang med offeret med samtykke, slik offeret erkjente og slik etterforskningsdommeren til slutt kom frem til. Den andre tiltalte deltok ikke engang i saken og hadde ingen kjennskap til det som skjedde med turisten.

Franskmenn på ferie i Torrevieja

De fire unge mennene, som bor i Frankrike og var på ferie i Torrevieja, ble lokalisert og arrestert av Guardia Civil i løpet av et drøyt døgn etter at den unge kvinnen hadde anmeldt dem for flere voldtekter.

De fire ble arrestert på en restaurant i Torrevieja (politifoto).

Som publisert i denne avisen i fjor, oppga offeret kjennetegn på overgriperne, men kunne ikke oppgi noe telefonnummer. Hun fortalte imidlertid betjentene at hun hadde hørt overgriperne si at de skulle stå på vannski, noe som bidro til å oppklare saken. Guardia Civil lokaliserte et etablissement som driver med utleie av vannscootere der de fire personene som befant seg i huset oppholdt seg, og etter å ha blitt identifisert fant de et turiststed der de bodde og arresterte dem mens de spiste på et etablissement i Torrevieja.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter