Tillater leirebad, men ikke svømming

Publisert

Leirebad ved lagunen i Torrevieja tillates, mens forbudet mot å bade opprettholdes. Det er konklusjonen etter møter mellom kommunen, regionale myndigheter, naturparken og firmaet som driver saltproduksjonen på stedet. Beslutningen kommer etter en nestenulykke i august, da to turister var nær ved å bli påkjørt av en lekterbåt fra saltfabrikken. All bading og svømming vil kunne bøtelegges med opptil 6.000 euro.

Forbudet mot bading i lagunen ved Torrevieja har vært omdiskutert i lengre tid. Allemannsretten tilsier at bading bør være tillatt. Etter at stadig flere turister lokkes av de mineralholdige kurbadene og nestenulykken i august, har imidlertid kommunen sett seg nødt til å opprettholde restriksjonene. Leirebading vil fremdeles være tillatt, mens all bading og svømming er forbudt.

Kommunen har dermed gitt støtte til firmaet Groupe Salins som driver saltproduksjonen på stedet og naturparken Parque natural de las Lagunas de La Mata y Torrevieja. Fabrikken har lenge hevdet at lagunen må anses som industrielt område og har nektet bading av sikkerhetsmessige årsaker. Argumentet fra naturparken har vært hensynet til miljøet. Overtredelse av forbudet mot bading straffes med bøter opptil 6.000 euro.

Les også: Vil stoppe «dødehavs-bading»

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter