10.3 C
Alicante
30.4 C
Málaga
20.8 C
Las Palmas de Gran Canaria

Tapasrute i Torrevieja

Den nå tradisjonelle tapasruten i Torrevieja arrangeres denne høsten 21. til 24 november. Du kan nyte tapas, vin eller en cerveza mens du vandrer gatelangs i Torrevieja fra bar til bar.

Målet for de besøkende er å spise seg gjennom ti av barene og restaurantene som deltar på arrangementet. Med ti stempler blir man med på trekningen av premier og kan være med å stemme frem byens beste tapas.

For mellom 2 og 2.5 Euro får man en tradisjonell eller “ny” tapas med et glass vin eller en øl. Det er rådhuset i saltbyen som står bak arrangementet i samarbeide med restauranter og barer i Torrevieja.

Kongens påbud om tapas til alle i Spania

Å gå ut for å spise tapas er et eget begrep i Spania (ir de tapas), en viktig sosial tradisjon der maten kommer som en godbit ved siden av drikke, normalt øl eller vin. En av forklaringene til ordet tapas er at man ønsket å legge noe over glasset sitt (tapar), for at fluer eller støv fra luften ikke skulle legge seg i drikken. Til dette hetes det at man brukte et stykke brød eller en skinkebit.

En annen forklaring er at det var da fattige landarbeidere måtte velge mellom å kjøpe drikke eller mat når de hadde en pause under arbeidene midt på dagen. Både heten og øl-tørsten gjorde at det oftest ble alkohol så den spanske kongen påbød at det skulle gis en liten matbit til hvert glass vin eller øl som ble solgt.

Tapas i Benidorms gamleby

Tapas blir offisiell kulturarv

Relaterte saker

- Advertisement -