Svindlet med ferieboliger for leie i Torrevieja

Publisert

Guardia Civil har arrestert tre personer som har benyttet seg av nettplattformer for utleie av eiendom, bedt om betaling via bankoverføring eller kontant og “tilbudt “leid ut” eiendommer de ikke eide.

Guardia Civil har arrestert tre personer for svindel i forbindelse med utleie av ferieboliger i Torrevieja, og de er siktet for bedrageri og medlemskap i en kriminell gruppe.

I løpet av februar og mars måned har Guardia Civil registrert en økning i antall klager på svindel knyttet til ferieboliger i turistbyen. For å avklare årsakene til denne økningen og identifisere svindlerne, iverksatte etterforskningsavdelingen ved hovedkontoret i byen operasjonen “Mesekito”.

I den første fasen av etterforskningen studerte vi fremgangsmåten til de påståtte gjerningsmennene, som var lik i de fleste av klagene som ble analysert. Disse personene brukte nettsteder for eiendomsutleie til å be om betaling via bankoverføring eller kontant, og tilbød eiendommer som de ikke eide.

Etter å ha mottatt betaling forsvant svindlerne sporløst, uten å overlevere eiendommen og uten å refundere de innbetalte beløpene. For å vinne ofrenes tillit nølte de heller ikke med å utgi seg for å være eiendomsmeglere.

Agentene foretok deretter en grundig analyse av bankkontoene som var involvert i disse forbrytelsene, noe som gjorde det mulig å identifisere medlemmene av banden. Det dreide seg om tre spanske statsborgere, to menn og en kvinne i alderen 42 til 63 år, og noen av dem var tidligere dømt for lignende lovbrudd.

Etter at det var fastslått at de mistenkte hadde deltatt i noen av forbrytelsene som var under etterforskning, ble det den 23. mai gjennomført tre samtidige ransakinger i hjemmene til de involverte i Torrevieja, med støtte fra enheten for borgersikkerhet (Usecic) ved Alicante-kommandoen.

Under aksjonen ble det beslaglagt bankdokumenter, materiale knyttet til de falske eiendomsmeglerne, overføringsdokumenter, mobiltelefoner, mer enn 10 000 euro i kontanter, åtte motorkjøretøyer, åtte eiendommer, en pensjonsordning og 16 bankkontoer som ble brukt av banden.

De mistenkte ble arrestert på stedet og stilt til disposisjon for Juzgado de Instrucción nummer 2 i Torreviejas rettsdistrikt, som har besluttet at de skal løslates med sikkerhetstiltak.
Rettslig anmodning fra Tyskland

Etter disse aksjonene avsluttet ikke agentene operasjonen, og i juli mottok de en europeisk rettsanmodning fra påtalemyndigheten i Freiburg (Tyskland) for en svindel knyttet til den oppløste banden der de hadde svindlet til seg 4000 euro fra et tysk par.

Totalt er 29 bedragerier oppklart, der ofrene kom fra Tyskland, Algerie, Colombia, Ecuador, Polen, Ukraina og Spania. Guardia Civil har imidlertid ikke avsluttet operasjonen ennå, da det fortsatt gjenstår å analysere dokumentasjon, og det kan ikke utelukkes at antallet arrestanter og ofre kan øke.

Det oppfordres derfor til forsiktighet og bevissthet ved bruk av nettbaserte plattformer for å unngå å bli offer for eiendomssvindel. Det anbefales å be om bevis på at eiendommen eksisterer, å være på vakt mot altfor attraktive tilbud og å innhente informasjon om annonsøren og plattformen før man betaler.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter