Svenske tatt med 5000 kilo hasj i Santa Pola

Publisert

I en felles aksjon kalt Operation Chacal beslagla Guardia Civil og det nasjonale politiet en last på 5000 kilo hasj da den ble losset fra en luksusbåt i havnen i Alicante-byen Santa Pola. Narkotikaen var fordelt på 126 baller, hvorav 74 ble funnet i en varebil som ble brukt til å oppbevare lasten. De resterende 52 befant seg fortsatt ombord.

En svensk mann er arrestert sammen med fire andre.

Fire personer ble arrestert i forbindelse med beslaget. Blant dem var en 59 år gammel svenske. I tillegg ble en 30 år gammel spanjol, en 45 år gammel argentiner og en 44 år gammel dominikaner arrestert. Tre av de pågrepne ble tatt på fersk gjerning.

Operasjon Chacal ble iverksatt etter lang tids informasjonsutveksling mellom Guardia Civil og det nasjonale politiet. Målet er å bekjempe narkotikasmuglingen i landet. Som et resultat av kommunikasjonen mellom de ulike styrkene ble de oppmerksomme på den planlagte leveransen av narkotika til Alicante-kysten. Forsendelsen inneholdt hasj fra Afrika.

Kjørte i 52 knop

Mistanken viste seg å være velbegrunnet, og betjentene fikk øye på en firemotors Go Fast-båt som kjørte i 52 knop og var lastet med flere baller. Deretter ble det iverksatt en aksjon for å overvåke alle innseilingene til havnen for å se om noe ble losset fra båten.
Flere personer flyktet fra stedet

Etter kort tid ble det funnet en varebil med åpen bakluke som ble brukt til å losse narkotikaen fra båten. Tre personer på stedet ble arrestert, men flere klarte å rømme. En fjerde ble arrestert da han meldte seg selv ved Guardia Civils hovedkvarter i Castellón 24 timer senere.

Ifølge Guardia Civil har en av de pågrepne opplyst at det ligger en annen varebil i havnen som skal brukes til å frakte mer narkotika. I tillegg til narkotikaen ble det beslaglagt fire spesiallagde mobiltelefoner, en satellittelefon og diverse dokumentasjon.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter