Det blir lov å surfe i Torrevieja

Publisert

Rådhuset i Torrevieja endrer reguleringene for byens stender så blir lov å surfe i byen.

Det er et område ved La Mata stranden som reguleres for dette formålet. Det er snakk om strandbiten som ligger foran Avenida Agua hvor det er ganske steinete så vanlige badende allerede nå holder seg borte fra dette stedet.

Ansvarlig byråd for strendene i Torrevieja Javier Manzanares sier tiltaket «er av største betydning». Han poengterer at surfing blir mer og mer populært og at dette kan være med å bidra til turismen i Torrevieja.

Flere typer vannsport som kitesurf og surfing er i utgantspunktet ulovlig i hele Spania med mindre det er spesifikt tillatt. I vinterhalvåret håndheves dette ikke men i sommersesongen er det kamp om strandsonen i Spania når millioner av turister inntar strendene.

Det er primært i vinterhalvåret det er bølger store og jevne nok til at man kan surfe på dem. Surfing utøves primært i Nord-Spania hvor kysten har store bølger, i tillegg på Kanariøyene hvor Fuerteventura er populært for både surfere og kitesurfere.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter