Strømproblemer i varmen

Publisert

Torrevieja opplevde for få dager siden to nye strømbrudd med 48 timers mellomrom i sentrum av byen. Restauranter og hoteller så vel som husstander ble berørt. Hver sommer går strømmen periodevis på grunn av manglende kapasitet. Med sommervarmen kommer bruk av elektriske vifter og klimaanlegg i tillegg til vanlig forbruk. I følge strømleverandøren Iberdrola skyldtes de siste hendelsene imidlertid ikke begrensninger i strømnettet, men svikt i en transformator og en jordledning.

Onsdag 15. juli klokken ni om kvelden skal en av Iberdrolas transformatorer ved markedet La Plasa ha sviktet og måtte byttes ut. Et par hundre husstander samt hoteller sentralt i Torrevieja skal ha blitt berørt. Mange fikk ikke strømmen tilbake før dagen etter. To dager senere skal en ødelagt kabel i bakken ha forårsaket et nytt strømbrudd i området rundt rådhuset og gaten Caballero de Rodas der det ligger flere restauranter. I dette tilfellet var rundt to tusen personer berørt, men alle skal ha fått strømmen tilbake innen en time, skriver avisen Información.

De siste årene er det kommet flere klager på strømnettet i Torrevieja. Sommeren 2014 oppstod det også problemer, med en rekke strømbrudd på forskjellige steder i byen. Enkelte mener kommunen har neglisjert vedlikeholdet av ledninger og forsyningssystemer. Andre bebreider leverandøren Iberdrola.

 

 

 

 

 

 

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter