Bredere strender i Torrevieja og Guardamar med sand fra Segura-elven

Publisert

I Guardamar fjerner man 25.000 kubikkmeter sand fra Segura-elven for å gjøre den mer farbar for båter. Massen blir lagt ut over kommunens mange strender og noen i Torrevieja.

For å tilfredstille miljøkrav må sanden først tørke ut i minst to uker før den kan legges ut over strendene. Dette for å forhindre introduksjon av nye organismer fra ett økosystem til et annet. Tørkeprosessen forhindrer også at massen fra elven gir fra seg vond lukt.

Det er Segura-elven som naturlig har ført sedimenter til mange av stendene i Vega Baja. Blant dem strendene i Guardamar, La Mata og i Elche. Elven fører sand og sedimenter ut i havet og derifra er det strømmene i Middel havet som fører massen videre syd og mot områdets mange strender.

Den beste familie-stranden i Alicante-provinsen

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter