Strandpromenaden er ulovlig utbygd

Publisert

Det PP dominerte rådhuset i Torrevieja er nok en gang anmeldt for urbanistiske uregelmessigheter. Valenciansk høyesterett har nylig erklært reformeringen av strandpromenaden Juan Aparicio som ulovlig.

Det PP dominerte rådhuset i Torrevieja er nok en gang anmeldt for urbanistiske uregelmessigheter. Valenciansk høyesterett har nylig erklært reformeringen av strandpromenaden Juan Aparicio som ulovlig.

Årsaken er at promenaden ligger i den offentlige strandsonen, og at arbeidene dermed strider mot strandloven. Arbeidene ved promenaden er utført uten tillatelse fra miljødepartementet. Høyesterett har i sakens anledning ilagt rådhuset i Torrevieja en bot pålydende 833.000 euro.

Reformeringen av Juan Aparcio, som strekker seg en kilometer fra Playa del Cura til havnen, kom i gang etter initiativ fra ordfører Pedro Ángel Hernández Mateo. Promenaden sto ferdig i 1999. Året etter klaget miljøverndepartementet saken inn for domstolene. Rådhuset i Torrevieja forsvarte seg med at de hadde tillatelse fra den regionale regjeringen i Valencia. Saken ble anket videre, og nå er den endelige avgjørelsen tatt i høyesterett.

De Grønne, med talsmann José Manuel Dolón i spissen, var tidlig ute med å anmelde reformeringsprosjektet. Etter det ble klart at rådhuset verken hadde utført de nødvendige forundersøkelsene hva påvirkning av økosystemet angår, eller hadde tillatelse fra miljøverndepartementet. Dolón beskriver strandpromenadeprosjektet som et alvorlig overtramt mot miljøet.

Det er ikke første gang rådhuset i Torrevieja må bruke skattebetalernes penger i forbindelse med den ulovlige strandpromenaden. Noen år etter reformeringen ble det laget to kunstige strender langs promenaden. Disse har vært åsted for en rekke alvorlige ulykker. Blant annet har to personer omkommet ved strendene. I tillegg ble en 16 år gammel jente alvorlig skadet for noen år tilbake. For sistnevnte tilfelle ble rådhuset dømt til å betale 609.266 euro i oppreisning.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter