Strandområde truet av utbygging

Publisert

Et russisk eiendomsselskap skal ha lagt frem et prosjekt for utbygging ved Las Calas i Torrevieja. Området ligger ikke langt fra Playa de Los Locos og er i følge planene tiltenkt en ny utendørs sports- og fritidspark. Den aktuelle tomten skal være spesielt utsatt for utbygging fordi den befinner seg i privat eie. Prosjektet er ikke godkjent av kommunen.

Arealet som inngår i de nye planene er på rundt 15 mål og ligger i et beskyttet kystområde langs Avenida de Alfredo Nobel. Det skal ha vært press på å få kommersialisere stedet i mange år. Nå presenteres et helt nytt prosjekt med minigolf, rekkertbaner, utendørs bowling, svømmebasseng, spa, kafeteria og restauranter.

Torrevieja kommunen har foreløpig ikke stilt seg bak prosjektet. Utbyggingen er også i strid byens reguleringsplan. Hele denne delen av Torreviejas kystlinje er klassifisert som ikke-urbaniserbart område. En eventuell utbygging vil også være i strid med den spanske kystloven som forbyr bygging i strandsonen.

Kommunen skal i fjor ha ønsket å få på plass en egen plan for beskyttelse av det aktuelle området som på folkemunne refereres til som «Las Calas» (buktene) og som strekker seg fra Los Locos-stranden og opp til Cala de la Zorra. Området er fremdeles ikke bygget ut takket være restriksjoner. Utbyggere skal imidlertid ha ønsket å bygge der i årevis, en mulighet som stadig holdes i live blant annet fordi grunnen er i privat eie. Etter mange år uten aktivitet er utbyggere igjen tilbake med planer for stedet. I følge avisen Información er det snakk om et russisk firma som sammen med en spansk arkitekt har lagt frem et prospekt under navnet «Forslag til det kommersielle, fridtids- og sportsområdet Punta El Salaret».

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter