Strandlinje kan bli reddet av EU-krav

Publisert

Det siste av uberørt strandlinje i Orihuela Costa kan bli reddet av miljøkrav fra EU. Prosjektet på 1.500 boliger ved Cala Mosca er foreløpig ikke stanset, men kan bli det dersom utbyggeren ikke modererer planene og regionale myndigheter setter foten ned. Lokale miljøorganisasjoner har i flere år kjempet imot prosjektet. Det argumenteres for at området utgjør den eneste gjenværende del av Orihuelas kystlinje som ikke er bygget ut.

Det er Europaparlamentet som nå har gjenåpnet en sak mot prosjektet i Cala Mosca, en sak som først ble dem forelagt i 2012 av kommunerepresentanten Bob Houliston fra partiet Claro. Etter et nytt initiativ fra Houliston og en representant fra dagens kommunesyre i Orihuela har EU åpnet for at nye miljøkrav skal stilles til utbyggeren. Byggingen må skje på en måte som ikke truer naturen i området, hvis ikke må prosjektet trolig stanses.

Kritikerne av utbyggingen håper også at dette skal være nok til å få hele utbyggingen på 1.500 boliger kansellert gjennom regionale myndigheter i Valencia.

Lokale miljøorganisasjoner har i flere år kjempet imot prosjektet. Det argumenteres for at området utgjør den eneste gjenværende del av Orihuelas kystlinje som ikke er bygget ut. Søndag 5. mars klokken 11:30 er det arrangert demonstrasjon mot utbyggingen ved Playa Flamenca, opplyser avisen Información. 

Les også: Vil bygge ut siste rest av strandlinje

 

 

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter