Strand i Guardamar svartlistes

Publisert

En strand i Guardamar, like syd for Alicante, har fått et «svart flagg». Det er miljøvernorganisasjonen «Ecologistas en Accion» som deler ut slike flagg til strender hvor dagens bruk av stranden går utover miljøet, samt strender som er sterkt forurenset.

I Guardamar er det den populære Babilonia stranden som har blitt svartlistet.

Man peker på at stranden her er sterkt utsatt for erosjon. Her er det mange hus bygget direkte på stranden. De tilhørte opprinnelig fiskerne som hadde båtene sine på stranden. Men i dag brukes de som ferieboliger. Spanske myndigheter har lenge krevd husene fjernet fra strandsonen. Men årelange rettsaker har forsinket prosessen samtidig som flere av husene allerede har falt ut i sjøen.

Foto: Bilde av husene ved Babilonia-stranden i Callosa del Segura. Den spanske stat vil ha husene revet. Eierne nekter å gi opp kampen og vil ha levetiden utvidet med 60 nye år.

På en god dag er avstanden mellom bølgene og noen av husene mindre enn fem meter. Hver vinter blir husene mer skadet av vinterstormene.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: