9.8 C
Alicante
30.4 C
Málaga
17.9 C
Las Palmas de Gran Canaria

Større myggproblemer enn på mange år

I Torrevieja har myndighetene fått klager fra naboer i områder som Los Balcones og Las Torretas. Antall mygg er større nå enn på mange år, dette henger sammen med de store mengdene regn man fikk her da uværet passert flere ganger denne vinteren.

Torrevieja-lagunen har høyere vannstand enn vanlig. Det gjør at det rundt innsjøen er ett stort antall store «vann-pytter» hvor myggen formerer seg i høyt tempo, til stor irritasjon for naboene blant annet i Los Balcones, like syd for lagunen og La Torreta som ligger på øst-bredden av den normalt rosa lagunen.

Rådhuset i Torrevieja jobber året rundt for å redusere antall mygg i området. Primært holder man oppsikt med de områdene hvor mygglarvene klekkes ut og bruker kjemikalier mot larvene når man ser det er ekstra mange. Bare unntaksvis sprayer man mot voksne flyvende mygg.

Klimaendringene gir mer ekstremvær langs spanske-kysten. Spesielt syd på Costa Blanca har man sett ekstreme mengder regn som flommer over elver og andre vannveier. Årets økende myggplage er relatert til dette. Samtidig har man bygget boliger inn i det som er områder med våtmark.

Relaterte saker

- Advertisement -