Større myggproblemer enn på mange år

Publisert

I Torrevieja har myndighetene fått klager fra naboer i områder som Los Balcones og Las Torretas. Antall mygg er større nå enn på mange år, dette henger sammen med de store mengdene regn man fikk her da uværet passert flere ganger denne vinteren.

Torrevieja-lagunen har høyere vannstand enn vanlig. Det gjør at det rundt innsjøen er ett stort antall store «vann-pytter» hvor myggen formerer seg i høyt tempo, til stor irritasjon for naboene blant annet i Los Balcones, like syd for lagunen og La Torreta som ligger på øst-bredden av den normalt rosa lagunen.

Rådhuset i Torrevieja jobber året rundt for å redusere antall mygg i området. Primært holder man oppsikt med de områdene hvor mygglarvene klekkes ut og bruker kjemikalier mot larvene når man ser det er ekstra mange. Bare unntaksvis sprayer man mot voksne flyvende mygg.

Klimaendringene gir mer ekstremvær langs spanske-kysten. Spesielt syd på Costa Blanca har man sett ekstreme mengder regn som flommer over elver og andre vannveier. Årets økende myggplage er relatert til dette. Samtidig har man bygget boliger inn i det som er områder med våtmark.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...






Nyttig å vite:

Relevante nyheter