Stormen ødelegger gangbroer, stier og kiosker på strendene i Torrevieja og Orihuela Costa

Publisert

Den tøffe sjøen som fulgte DANA har etterlatt et trist bilde, spesielt i Orihuela Costa hvor avenyer møter sjøen via sandstrendene.

Verst er det på Orihuela Costa. Der har regnet som ventet vasket bort en del av sanden på strendene. De mest ødeleggende bildene er fra Cala Mosca, Cala Estaca og stranden i La Zenia (Cala Bosque). På disse strendene har de kraftige bølgene feid bort gangveier, fotbad, badevaktstoler og til og med en tilpasset bademodul har blitt slukt av havet.

DANA, som kom med september-måned, har heldigvis ikke etterlatt seg så skader som katastrofreåret 2019. Det verste har imidlertid rammet kysten. Siden søndag har nedbøren blitt etterfulgt av en havstorm som har etterlatt seg bølger på opptil tre meter, noe som har ført til store ødeleggelser.

I Campoamor er det mer av det samme, med det tillegget at hver gang elven Nacimiento renner ned til La Glea, blir halvparten av bebyggelsen avskåret fra å krysse fra den ene siden til den andre. Foreningen for naboer i Cabo Roig og Lomas kritiserer “mangel på forutseenhet” og krever å få vite om kystrådet har fulgt den etablerte protokollen for denne typen meteorologiske varsler, ettersom de mener at enkelte elementer kunne vært fjernet på forhånd. De erkjenner likevel at konsekvensene ikke har vært de verste man har sett, og viser til Dana i 2019 og den påfølgende stormen Gloria.

Sannheten er at effekten i Torrevieja ikke har vært veldig annerledes. Strendene som, i likhet med strendene i Orihuela, er mer åpne mot havet, har registrert de største bølgene under en intens vind som i går, søndag, også etterlot himmelen oransje på grunn av en intens episode med dis. Havet har også tatt hardt på stranden Playa del Cura, som har et presserende behov for sandpåfylling. På de kunstige strendene ved Juan Aparicio-promenaden har bølgene til og med revet med seg bøyer som har blitt skylt opp i fjæra.

Rådmannen for sikkerhet og nødsituasjoner, Federico Alarcón, sa mandag at stormen virkelig har hatt sin effekt på gangveier og fotbad, og at rengjøringstjenesten, selv om den har gått inn for å fjerne all sanden som havet har ført til de samme promenadene, fremdeles, med tidevannet fortsatt veldig høyt, ikke har vært i stand til å utføre sine oppgaver på stranden. En jobb de håper å gjenoppta så snart vinden avtar og bølgene slutter å slå så hardt.

Ifølge MeteOrihuela forventes det at havet vil roe seg i løpet av dagen. Denne uken vil det være en overvekt av overskyet himmel med mulighet for noen svake og spredte byger i midten av uken. Disen vil ikke forsvinne helt før onsdag. Østavinden vil fortsette å blåse, særlig om ettermiddagen, noe som bidrar til en fuktig og kjøligere atmosfære enn normalt for årstiden.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter