Stenger av stranden på La Mata så vipa får hekke

Publisert

På stranden i La Mata har man gjerdet inne en del av stranden. Det dreier seg om et 400 meter langt område like foran sanddynene hvor den truede arten “chorlitejo patinegro” (Charadrius alexandrinus) hekker.

Den lille vadefuglen tilbringer hele livet i strandsonen, hvor den kjemper om plassen blant badende turister. Spesielt når den hekker er den sårbar noe som forklarer rådhusets beslutning.

12 nye individer kom til verden på denne delen av La Mata stranden i 2021.

Inngjerdingen vil forbli på plass her mesteparten av sommeren til fuglene er ferdige å hekke. I fjorårets sesong kunne man telle fire reir i nettopp dette område hvor det til slutt dukket opp 13 små “kyllinger”.

Chortilejo er offisielt en sårbar art langs kysten her. Spanske orientologers forbund har klassifisert den som “I FARE”.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter