Spanias overgang til demokrati

Publisert

Tirsdag 24. februar klokken 19.00 holder Jørgen Løvland foredraget «Demokrati tross alt; Spania etter Franco» i Sjømannskirken i Torrevieja.

I ettertid virker overgangen fra diktatur til demokrati enkel og selvfølgelig, men var det egentlig så enkelt? Det var sterke krefter som strittet imot, og det var sterke krefter som ville ha en annen og mye raskere utvikling mot demokrati, og helst uten noen konge.

De to som først og fremst drev utviklingen var kong Juan Carlos – som ble konge umiddelbart etter Francos død i november 1975 – og statsminister Adolfo Suárez som ble utnevnt sommeren 1976.

Hvordan skulle de gå frem? Hvem ville støtte og hvem ville hindre prosessen? Kunne det hele sporet av og endt i et blodig kaos? Det skal Jørgen Løvland forsøke å svare på.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter