Søndagsåpent i Torrevieja ingen suksess

Publisert

Butikkene i Orihuela Costa og Torrevieja har hatt søndagsåpent siden juli men selger svært lite. Kunder kommer innom, både spanske og utenlandske, men de færreste kjøper noe. Handelsstanden konkluderer med at folk ennå ikke er vant til å shoppe på søndager.

 

Både Orihuela Costa og Torrevieja har nylig fått status som Zona de Gran Afluencia Turística (sone med mye turisme), en godkjennelse som gis av regionale myndigheter i Valencia og som innebærer at butikkene har lov til å holde åpent på søndager. I juli, august og september var det også søndagsåpent, men konsesjonen var begrenset til sommermånedene.

 

Det er med andre ord først nå de to feriestedene kan nyte den nye statusen med regulært søndagsåpent. Foreløpig har det imidlertid ikke vært så mye å nyte. Omsetningen er klart dårligst på søndager og mange steder går salget for tregt til at det lønner seg å holde åpent. I følge avisen Información melder butikkeierne om masse folk. De kommer til strandpromenaden, går tur, kjøper noe å drikke og spise men handler lite. Butikkene holder likevel åpent fordi man regner med at det tar tid før folk venner seg til det nye tilbudet. Innimellom blir det også ett og annet salg.

 

Vil innføre nye regler

 

Åpningstider skal i fremtiden bestemmes av hver enkelt kommune. Reglementet er ennå ikke vedtatt, men Alberto Fabra (PP) og regionsregjeringen i Valencia mener kommunene fremover bør få anledning til å tilpasse åpningstidene etter lokale behov. Målet er økt forretningsvirksomhet og mer turisme. Tiltaket ble lansert i september og inngår i en større handlingsplan for økonomisk vekst.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter