Sommerstart i Torrevieja

Publisert

Sommersesongen er offisielt i gang i Torrevieja. Dagen ble markert lørdag 21. juni som sammenfaller med sommersolverv. På disse breddegrader kan man nå nyte sol fra rundt halv syv om morgenen til halv ti på kvelden. Dagen før ble alle flaggene ved kommunes strender heist som bevis på høy standard for service og miljø.

Som for de fleste andre steder på Costa Blanca starter turistsesongen i Torrevieja allerede ved påske. Selve sommeren regnes imidlertid hvert år å vare fra slutten av juni til slutten av september. I år er det meldt høye temperaturer og mye sol gjennom sommermånedene, men også mer nedbør enn normalt.

Også forsommeren har vært solfylt. Costa Blanca og Alicante-provinsen har generelt hatt en av historiens tørreste klimaer denne våren, noe som har vært tildels ødeleggende for primærnæringen enkelte steder. I Torrevieja var hele mai måned uten regn, noe som angivelig ikke har skjedd siden 1995. Også den normalt så regnfulle måneden april utmerket seg med svært lite nedbør. I følge opplysninger fra den lokale værmeldingsportalen Proyecto Mastral hadde man kun ett regnskyll helt i begynnelsen av måneden.

Selv om jordbruket enkelte steder har fått merke konsekvensene av tørken, har sol og varme også sine fordeler for byer som Torrevieja. Mye av økonomien er lagt opp rundt turisme. I sommermånedene er byen ekstra travel med tusenvis av nye tilreisende både fra Spania og fra utlandet som kommer for å nyte sommervarmen og bade ved byens strender.

Arbeidet med å vedlikeholde strendene regnes som svært viktig. Hvert år settes det av flere hundre tusen euro til restaurering for å få dem klare til sommeren starter. Fredag 20. juni ble kvalitetsflaggene som Torrevieja er tildelt i 2014 heist for sesongen. Fem strender kan skilte med den internasjonale miljø- og kvalitetsgarantien Blått flagg (La Mata, Los Locos, El Cura, Náufragos og Cala Piteras). I tillegg har mange strender oppnådd andre standarder som bevis på høy kvalitet på service og miljø. Kommunen opplyser på sine nettsider at byens badestrender i år kan skilte med til sammen 29 slike flagg.

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter