«Snubleoffer» får erstatning

Publisert

Torrevieja kommune må betale erstatning til en kvinne som falt og ble skadet på grunn av dårlig vedlikehold av strandpromenaden ved La Mata. Saken går tilbake til august 2005. Kommunen fraskrev seg ansvaret og henviste til at statlige myndigheter hadde bygd promenaden og ikke de. Distriktsdomstolen i Elche har nå slått fast at kommunen har ansvaret og må betale kvinnen en erstatningen på 3.000 euro.

Partido Popular i Torrevieja har i flere år fått kritikk for ikke å gjøre noe med den populære promenaden. Opposisjonspartiet PSOE har hele tiden ment at dette er et kommunalt ansvar og at det burde ha vært bevilget penger til å holde promenaden ved like. PP har på sin side ønsket å spare penger og hevdet at vedlikeholdet ikke ha vært deres ansvar men miljødepartement og Dirección General de Costas som i sin tid bygde promenaden.

I følge avisen Información skal årsaken til at kvinnen snublet ha vært at ett av trebordene på promenaden var ute av posisjon. Kvinnen som var 61 år da ulykken skjedde skal ha falt og pådratt seg kne og skulderskader slik at hun trengte lengre tids behandling for å bli bra igjen.

I distriktsdomstolens dom heter det at kommunen har ansvaret for vedlikeholdet «uavhengig av hvem som står bak konstruksjonen». Videre anses kommunen som erstatningansvarlige overfor kvinnen fordi promenaden var ment for alle, uansett alder og fysisk form, og derfor burde vært i forsvarlig forfatning egnet for slik ferdsel. Dommen anses som viktig ikke bare fordi kvinnen får erstatning, men også fordi den helt utvetydig plasserer ansvaret for vedlikeholdet hos Torrevieja kommune.

Strandpromenaden ved Playa de la Mata ble bygget for ca. ti år siden for å gi folk enklere tilgang til området og samtidig hindre at sårbar vegetasjonen ble tråkket ned. De siste to årene har staten sett seg nødt til å fjerne det meste av treverket fordi det har vært i for dårlig forfatning til at det har vært forsvarlig å la folk ferdes der.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter