Smørte PP-ordfører 5,4 millioner Euro

Publisert

Ifølge et nytt vitne i korrupsjonssaken lovet den tidligere ordføreren i Torrevieja, Pedro Hernández Mateo (PP), å støtte omreguleringen av en tomt som han solgte for 5,4 millioner euro.

Det er megleren som fungerte som mellommann for kjøp og salg av eiendommene til Pedro Hernández Mateo som nå bekrefter den muntlige avtalen mellom ordføreren og utbyggeren.

Megleren, som selv har vært under juridisk etterforskning siden 2005, hevder selskapet som kjøpte landet til ordføreren forventet til gjengjeld for betalingen på 5.4 millioner euro at Hernandez Mateo ville stå i bresjen for en omregulering av den 20 dekar store tomten til utbyggbart areal når saken kom opp i bystyret. Omreguleringen ble til slutt ikke godkjent.

Dette var kun en av de oppsiktsvekkende opplysningene megleren kom med til Guardia Civil i korrupsjonssaken mot Hernández Mateo og to representanter for gruppen Eden Mar Group, selskapet som kjøpte den tidligere ordførerens eiendom.

Foruten utbyggerne og ordføreren innkalte dommeren også ordførerens kone, som sier seg uvitende om sakens detaljer, en tidligere PP-byråd og en kjent eiendomsmegler.

I følge vitneutsagnet fant transaksjonen sted i 2002 og det tok ikke lang tid før partene havnet i konflikt. I flere møter der megleren hevder å ha vært til stede, bebreidet utviklerne Hernández Mateo for ikke å oppfylle sin del av den påståtte avtalen om omregulering av tomten. Den tidligere ordfører hevdet på sin side at han ikke hadde mottatt de fastsatte betalingene. I landregistret ser det ut til at Hernandez Mateo fikk en eiendom i San Miguel, verdsatt til 600.000 euro som delbetaling. Han har også mottatt årlige betalinger fra en bank i perioden 2002-2012.

Kun for noen måneder siden solgte Eden del Mar eiendommen til en femtedel av hva selskapet angivelig betalte den tidligere ordføreren.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter