Slutt på katte- og hundesalg i Torrevieja

Publisert

Den nye kommuneledelsen i Torrevieja vil forby salg av katter og hunder i byens butikker. Ansvarlig for zoologi i kommunen Carmen Morate fra miljøpartiet Los Verdes sier til media at det drives hundemottak og kenneler over hele Spania som mer enn nok dekker etterspørselen etter kjæledyr. I tillegg er det knyttet bekymringer til at dyrene i mange tilfeller kommer fra Øst-Europa og at man ikke har noen garanti for at de har gjennomgått nødvendige helsesjekker.

Salg av katter og hunder fra Torreviejas butikker er i følge kommunen ikke ønskelig når det finnes gode programmer for adopsjon av dyr gjennom dyrevernsorganisasjoner og fra kommunale hundemottak. Ansvarlig for zoologi Carmen Morate (Los Verdes) påpeker at denne typen forbud heller ikke er uvanlig. Liknende restriksjoner skal være innført i andre europeiske byer.

Dyrevernsorganisasjonen SAT sier til avisen Euroweekly at man istedenfor å kjøpe et kjæledyr med usikkert opphav og uten garanti for dyrets helse, kan redde et dyr gjennom adopsjon. Behovet for nye eiere til dyrene er i enkelte tilfeller prekært. Det vises blant annet til at rundt førti katter frem til juni i å år måtte avlives i kommunale mottak, en praksis den nye kommuneledelsen nå har satt en stopper for.

Les også: Ny ordfører i Torrevieja

Forbudet mot katte- og hundesalg inngår i en større regulering der sirkus med dyr også skal forbys. Kommuneledelsen støtter heller ikke tyrefekting og okseløp, men ser ikke behov for å innføre forbud på dette området grunnet den svært lave interessen for slike arrangementer i Torrevieja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter