Slipper fengsel inntil videre

Publisert

Tidligere PP-politiker Pedro Hernández Mateo slipper fengsel inntil videre. Hernández som var ordfører i Torrevieja i 23 år fikk i november endelig dom på tre års fengsel for korrupsjon, men har søkt regjeringen i Madrid om benådning. Høyesterett har bestemt at Hernández slipper å sone mens søknaden er til behandling. Regjeringen har ett år på seg til å komme frem til en beslutning. Høyesterett har imidlertid oppfordret ordførerens kollegaer i Madrid til å behandle benådningssøknaden som en hastesak.

Den 65 år gamle Hernández Mateo, som var ordfører i Torrevieja fra 1988 til 2011, ble i november i fjor dømt til tre års fengsel for å ha manipulert kommunens anbudskonkurranse for tømming av søppel og påsett at kontrakten gikk til de to selskapene Necso Entrecanales Cubiertas og Grupo Generala de Servicios, en avtalen av ti års varighet med en verdi på 97,8 millioner euro. Dommen ble stadfestet av høyesterett i oktober.

Hernández Mateo ble i slutten av november utvist av Partido Popular i Valencia. Samtidig har flere tusen personer skrevet under på en kampanje for å få den tidligere ordføreren benådet, deriblant 45 av PPs 54 representanter i Valencia-parlamentet.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter