Skryter av drikkevannet i Torrevieja

Publisert

Kan man drikke vannet i springen i Torrevieja? Ja, uten tvil mener kommunen. I en ny kampanje betegnes byens drikkevann ikke bare som trygt og godt men faktisk er helt på linje med kjøpevann fra butikken. Dersom man syns vannet lukter eller smaker av klor, rådes man til å riste det og la det stå til lufting i en åpen beholder før man drikker det.

Noe av poenget med den nye offensiven fra Torrevieja kommune er å besvare et ofte stilt spørsmål ved byens turistkontor: «Kan man drikke vannet i springen?». Svaret fra kommunen er et klart og tydelig ja. For å overbevise folk om at vannet er godt har kommunen lansert en egen kampanje der både turister og innbyggere informeres om at vannet i springen ikke bare er ufarlig men holder omtrent samme kvalitet som vann på flaske.

I kampanjen som skjer i samarbeid med vannselskapet Agamed er det også lansert smakstesting av drikkevannet ved boder rundt i byen. Kommunens ansvarlig for turisme Fanny Serrano sier til media at turister som besøker Torrevieja skal vite at vannet i springen er «utmerket» og at det er «ønsket» at man drikker det. Hun understreker også at vannet hjemme er billigere enn vannet man kjøper på flaske i butikken. Ved å benytte seg av kommunens vann, unngår mann i tillegg unødvendig forbruk av plastembalasje.

Kampanjen som nå er lansert innholder også råd til forburkeren om hvordan vannet i springen best kan nytes. Blant annet gis det tips om hvordan man kan fjerne eventuell klorsmak; man tapper vannet på en glassflaske eller karaffel, rister det og lar det stå åpent og lufte seg. På den måten skal kloren fordampe raskt og vannet smake bedre.

Kloring er den vanligste fremgangsmåten for å drepe bakterier i drikkevann. Også i Norge klores vannet i mange byer. De senere årene er også UV-stråling innført. Mengden klor avhenger av vannets opprinnelige renhetsgrad og blir jevnlig justert i forhold til vannprøver. Behovet for å klore vannet har imidlertid tradisjonelt vært høyere i Spania enn i Norge, noe som kan etterlate en noe sterkere klorsmak.

Les også: Får vannet i springen fra Middelhavet

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter