Skilpadde på 40 kilo funnet på veien

Publisert

Det spanske miljøpolitiet Seprona har tatt hånd om en skilpadde på 40 kilo, funnet vandrende langs veien i Bigastro syd på Costa Blanca. Det 70 centimeter lange krypdyret er av typen leopardskilpadde og ble oppdaget av en av byens innbyggere. Det er foreløpig uvisst hvem som eier skilpadden. I følge politiet som skal etterforske saken var dyret i godt hold og trengte ikke assistanse fra veterinær.

Leopardskilpadden er et afrikansk savannedyr. På sitt største kan det bli rundt 70 centimeter langt og veie opp mot 60 kilo. De eldste blir mellom 80 og 100 år gamle. Handel med slike dyr er i Spania regulert etter den internasjonale avtalen for utrydningstruede dyr CITES (Convention on International Trade of Endangered Species). Eiere må kunne dokumentere at de er kjøpt dyret på lovlig vis.

Skilpadden i Bigastro skal ikke ha vært merket. Politiets miljøenhet Seprona (Servicio de Protección de la Naturaleza) vil nå etterforske saken, skriver avisen Información.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter