Skandinavisk bridgeturnering i Torrevieja

Publisert

Det er stor bridgeinteressen blant skandinaver i Torrevieja. Årets høstturnering samlet hele atten turneringsspillere, og konkurransen gikk over to dager. Den ble avsluttet med stor fest.

Det er stor bridgeinteressen blant skandinaver i Torrevieja. Årets høstturnering samlet hele atten turneringsspillere, og konkurransen gikk over to dager. Den ble avsluttet med stor fest.

Det er flere bridge-tilbud til spillehungrige. Den største klubben har mer enn tretti medlemmer, som møtes til spill hver mandag og onsdag kveld.  Mens andre klubber sliter med rekrutteringen for tiden, er medlemsstokken svært stabil på denne klubben. – Mange ganger er vi så mange at vi må spille i to puljer. Vi er den desidert største klubben for utlendinger her i byen, mener Morten Sundli, turneringsleder for årets høstturnering. Det var ingen enkel oppgave.

Den som synes bridgespill er komplisert skal ikke forsøke å legge opp til en todagers turnering med ni bord og 68 spill. Alle deltakerne skal spille de samme kortene, og alle skal spille mot alle. Da trengs det en datamaskin til å stokke alle kortstokkene. Hvert spill varer bare 7-8 minutter, så skiftes det kortmapper. Alt må skje i nøyaktig orden og system.

De fleste av våre spillere er faste, og kommer igjen år etter år. Men vi har også tilfeldige turister innom, folk som er på besøk i Torrevieja og vil ha seg et spill, forteller Morten Sundli. Men selv om det bare er Club Nordico som har tilnærmelsesvis så mange medlemmer som den største, Mas Amigos bridgeseksjon, merker også denne klubben at det er litt vanskelig å få helt nye aktive spillere.

– Mange er interesserte, men de har problemer med å finne seg en makker og komme i gang med bridge. Det gjelder å finne en makker med noenlunde de samme ferdighetene, slik at de to kan utvikle seg sammen. Vi er klar over dette problemet, mener turneringslederen.

Høstturneringen ble avsluttet med en hyggelig fest, med premieutdeling og mye sosialt.


Sluttresultat Høstturneringen:
(de 5 første av 18 par)
1. Per Auli og Ole Holmboe 116 poeng
2. Kurt Ahlgren og Anders Unander 90
3. Sven-Erik Nilsen og Dag Aronsen 84
4. Svein Stender og Reidar Solvik Nilssen 45
5. Heiti Kraft og Tomas Peterson 39

 

Av: Per Arne Skramstad

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter